У Боянській ЗОШ І-ІІІ ступенів 13 квітня 2018 р. провели захід «Світле свято Воскресіння»

З весною приходить в нашу оселю найголовніше свято християн – Пасха, або Великдень. Воно супроводжується численними прекрасними звичаями і традиціями, які зберігаємо, розвиваємо та передаємо з покоління в покоління.

Тож саме з метою ознайомити учнів з народними традиціями та святами через фольклор та народознавство; виховувати почуття причетності до прадавньої культури нашого народу 13 квітня учнями 8-А та 8-Б класів під керівництвом класних керівників Афтімічук М.М. та Танас Н.В. проведено виховний захід «Світле свято Воскресіння».

На свято завітали не тільки вчителі й учні, але й батьки. Розпочався захід звучанням церковного святкового дзвону. Далі учасники дійства з невимовною щирістю намагалася донести до присутніх величність і особливе значення Великодня.

Учні зі сцени оповідали про традиції та повір’я українців, що стосуються кожного дня останнього тижня перед Великоднем, наводились цікаві факти про свято, історію походження української писанки, значення основних ліній, візерунків та кольорів.

Школярі вміло декламували вірші, розповідали легенди про Великдень та традиції, пов’язані з цим святом. Цікавою була й інсценівка «Господиня перед Великднем». Особливо зворушило всіх присутніх виконання Пасхальних пісень.

Також присутні мали змогу оглянути виставку різних великодніх атрибутів: вишитих рушників, писанок, розмальованих та з бісеру, кошиків, малюнків. Відрадно й те, що всі учасники дійства були одягнені в національні костюми.

На завершення свята, директор школи Анжела Василівна привітала присутніх із святами та закликала учнів бути гордими за те, що вони українці, берегти, вивчати та цінувати звичаї та обряди пращурів.


Галерея "У Боянській ЗОШ І-ІІІ ступенів 13 квітня 2018 р. провели захід «Світле свято Воскресіння»"

Кiлькiсть переглядiв: 584

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.