Березень в Україні часто називають Шевченковим.

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим і неповторним.

З метою вшанування пам’яті національного генія, мислителя, Пророка, народного поета України Тараса Григоровича Шевченка вчителем української мови та літератури Боянської ЗОШ Юрко В.І. разом із учнями 7 класу було організовано та проведено усний журнал під назвою «Шевченко наш. Він для усіх століть».

«Життя генія Шевченка таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було б правдою» , - саме цими рядками розпочався захід. Ведучі розповіли присутнім про цікаві сторінки життя поета, інсценізували уривки творів Кобзаря. На фоні мелодій на слова Шевченка школярі майстерно читали улюблені вірші про дитинство поета, красу природи, любов до України і її знедоленого народу: «Мені тринадцятий минало», «Садок вишневий коло хати», «Заповіт» та ін.. Діти торкнулися серцем Шевченківських поезій, пройнялися їхнім духом, «незлим тихим словом» згадали свого пророка, який залишив нам такі прекрасні твори, заслухали пісні та аудіозаписи на слова Т.Г.Шевченка.

Проведений захід нікого не залишив байдужим. Кожен з присутніх відчув себе частинкою великого українського народу, про який з такою любов’ю і болем оспівував у своїх творах великий український митець Тарас Григорович Шевченко.


Галерея "Шевченківські дні"

Кiлькiсть переглядiв: 585

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.